Ефірна олія соснова 5 мл / 10 мл / 20 мл

Ефірна олія соснова

Ефірна олія соснова сильний антисептичний засіб для дихальних, жовчовивідних та сечовивідних шляхів. Стимулює кору наднирників. Ефективна при легеневих, ревматичних захворюваннях та грипі. Антисептик бальзамуючий.

 

Отримують методом гідродистиляції із хвої сосни альпійської. Має свіжий смолистий запах, який нагадує камфорний.

Сосна була добре відома в давніх цивілізаціях Єгипту, Греції, Аравії, які визнавали її чудові лікувальні властивості. Рослину використовували не тільки при проведенні релігійних обрядів, але і як засіб від легеневих інфекцій, бронхіту, туберкульозу, пневмонії. І до сьогоднішнього дня вважають, що людину тягне туди, де ростуть сосни, оскільки повітря там цілюще для легенів і має дезинфікуючі і дезодоруючі властивості.

 

Дія

 

Показання

 

Способи зовнішнього застосування

Олія сосни сибірської застосовується в чистому вигляді або в поєднанні з іншими ефірними оліями в рівних пропорціях: з неролієвою, ліметтовою, м’ятною, шавлієвою – при проблемній шкірі і волоссі, з лавандовою і лимонною – при гострих респіраторних захворюваннях і порушенні функції опорно-рухового апарату. Ці композиції використовуються також для збагачення косметичних засобів, масажу, ванн, саун, інгаляції, в аромалампах.

 

Збагачення косметичних засобів

4-5 крапель олії сосни сибірської або однієї із композицій олій розмішати з 10-15 г основи (крему, лосьйону, тоніка, шампуню, ополіскувача).

 

Протипоказання

Індивідуальна чутливість до ефірної олії, нефрит. Дотримуватись обережності при епілепсії, вагітності, серцево-судинних захворюваннях.

 

Умови зберігання

Зберігати щільно закритою при температурі від +5 до +25°C, в недоступному для дітей місці.